Счетоводна кантора "Василев акаунтинг"

RSS Емисии

Последните 20 новини
 • Договаряне без предварително 00530-2019-0002 „Доставка на природен газ за сградата на УЦ на НАП Боровец”
 • НАП: До края на идната седмица докладваме на министъра на финансите за касовите апарати

  Фирмите, ползващи софтуер за продажбите са повече от очакваното

  До края на следващата седмица експертите на НАП ще докладват в Министерството на финансите готовността на бизнеса да изпълни изискванията за смяна на касовите апарати и софтуера за управление на продажбите.

  Досега данните на приходната агенция сочат, че повечето регистрирани по ДДС фирми ползват софтуер за продажбите, а относително по-малък дял използват само касов апарат, без софтуер.

   Според НАП компаниите, които имат само фискални устройства, но не и софтуер напредват в изпълнението на новите изискванията, като над 70 % от тях вече оперират по новите правила.

  Не такова е положението обаче при фирмите, които работят със софтуер за продажбите, за които сегашните срокове могат да се окажат предизвикателство, казаха на пресконференция днес представители на приходната агенция.

  Мобилно приложение на НАП позволява всеки гражданин да проверява валидността на касовите бележки, които получава със сканирането на QR код, беше съобщено още на брифинга. Приложението е достъпно безплатно за устройства с операционни системи Андроид и IOS.

 • От 1 април касовите бележки за гориво ще съдържат подробна информация

  От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни. Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива представлява косвени данъци, както и каква е продажната стойност на горивата и стойността на тяхното придобиване от търговеца. Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

  Съгласно новите изисквания при продажба/зареждане на течни горива във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще трябва да е отпечатана на отделни редове по вид гориво и информация за:

  - размер на ДДС за продаденото/зареденото гориво;

  - размер на акциза за продаденото/зареденото гориво;

  - продажна цена на горивото без акциз и без данък върху добавената стойност (нето стойност);

  - покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).

  От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, обучения, сервиз и др. От НАП допълват още, че доработването на фискалните системи на бензиностанциите съгласно последните изисквания в Наредба Н-18 няма да изискват допълнително изпитване, тестване и одобрение от Българския институт по метрология.

  Допълнителна информация за промените, свързани с отчитането на оборотите може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 070018700. 

Кантората предлага консултации и дейности по инсталация, първоначална настройка, тестове и обучение на складов, търговски, счетоводен и ТРЗ софтуер. Инсталация на операционни системи, програмите на НАП, НОИ, електронни подписи и др. Поддръжка на компютри при възникнали софтуерни проблеми.

Цени на софтуерни услуги:

Инсталация на операционна система /Windows, Linux/ - 40 лв.

Цена за 1 час компютърна поддръжка /дистанционен сервиз/ - 25 лв.

Цена за 1 час компютърна поддръжка в офис на клиент /територия на гр. Хасково, Димитровград/ - 30 лв.

Инсталация на допълнителен програмен продукт - 5 лв.

Сканиране и почистване за вируси - 30 лв.

Инсталиране на SQL server - 25 лв на сървър

От 08-2018 фирмата е дистрибутор на складов и счетоводен софтуер. Предлагаме напълно интегриран комплекс - Счетоводство, Склад, Заплати, Активи, Пътни листи, Фактури, управление на документи. Софтуера изисква единствено операционна система за работа - Windows или Linux Ubuntu. Програмата не е зависима от външни сървъри, текстови редактори и други програми. Изградена е пълна интеграция между различните модули. Може да се закупи както като общ комплекс, така и отделни модули, в случай че на някой клиент му е необходим само търговския модул например. Програмата поддържа импорт от банкови извлечения и е изключително подходяща за дружества с много на брой банкови операции.

Инсталация на пълнофункционална демо версия на продукта за 60 дни - при поискване.

Препоръчваме преди инсталация на какъвто и да е търговски или счетоводен софтуер, същия да се инсталира на прясно инсталирана операционна система с цел безпроблемна работа и бързодействие. Например не се препоръчва инсталация на софтуера на компютър на който е имало много на брой различни програми, игри, ползвал се е за филми, фейсбук и др. подобни. При покупка на счетоводен, складов или ТРЗ софтуер от нас, първоначалната инсталация на операционна система е на цена от 20 лв. При покупка на компютър и софтуер цена за инсталация на операционна система не се дължи.

Предлагаме също консултации и помощ при първоначалното изграждане на сметкоплана и/или номенклатурите в програмата, в зависимост от спецификата на фирмите и дейността им за постигането на максимално полезни справки.

Предлагаме компютърни конфигурации, тествани и готови за работа със съответната система.

1. Марков компютър Lenovo Thinkcentre M91P tower с Windows 7, процесор Intel i5-2500  3.3-3.7 GHZ, 8 GB DDR3 RAM памет и 500 GB твърд диск - 300 лв с ДДС. В цената не е включен монитор.

Телефон 0878936139 - Харалан Василев.

 

Посетители

В момента има 4  гости и няма потребители и в сайта