Счетоводна кантора "Василев акаунтинг"

RSS Емисии

Последните 20 новини
 • Всяка касова бележка ще се отчита в НАП

  Над 330 млн. лв. годишно са загубите за бюджета от неотчитане на търговски обороти само в девет от най-рисовите браншове, чиято дейност НАП наблюдава. Инспекторите от приходната агенция разкриха нови схеми за укриване на приходи с използването на компютърни системи с фискална памет в последните месеци.

  Сред тях са печатането на касови бележки, които не се отчитат във фискалната памет, но приличат на истински фискални бонове. Друга често разпространена практика е манипулиране на софтуери, чрез които се управляват фискалните устройства, което води до неотчитане на действителните размери на приходите от продажби на стоки и услуги.

  По време на летните и зимните контролни кампании на НАП са открити и софтуерни манипулации на фискални системи, при които устройствата са програмирани да отчитат например всяка втора или всяка трета продажба, вместо регистриране на целия оборот. Заради неиздаване на касови бележки, както и установени манипулации на фискални устройства, през миналата година са запечатани над 2000 търговски обекта.

  С последните промени в законодателството, което регулира отчитането на продажбите, са въведени нови изисквания, според които всеки касов апарат трябва да предава по изградената дистанционна връзка и данни от всяка касова бележка към сървърите на НАП. На касовата бележка, която се предоставя на клиента, ще се отпечатва QR код. Чрез този код всяко лице ще може да провери отчитането пред НАП на издадената му касова бележка.

  За да изпълнят новите изисквания, регистрираните по ЗДДС фирми, с изключени на тези, които използват Интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност (ИАСУТД), трябва да надградят софтуера на съществуващите си фискални устройства до края на 2018 г. А нерегистрираните по ЗДДС и тези, които регистрират и отчитат продажбите си чрез ИАСУТД – до 30 юни 2019 г. От НАП уточняват още, че измененията могат да доведат до подмяна на устройствата, но в зависимост от техническите и функционалните параметри на използваните фискални устройства, те ще могат и  да се преработят, така че да отговарят на новите изисквания. Освен това, всички разходи за надграждането или подмяната на съществуващите фискални устройства се признават за данъчни цели.

  В продължение на 2 години НАП провежда лотария с касови бележки с предметни и парични награди, в рамките на която са регистрирани близо над 60 млн. касови бележки на стойност 780 млн. лв. Вижте какви са задължителните елементи на законната касова бележка на www.kasovbon.bg. С въвеждането на QR код във всяка касова бележка регистрирането на фискални бонове в лотарията ще стане значително по-лесно, допълват от НАП.   

  „Доброволното спазване на данъчните правила устойчиво се подобрява в последните години, но в някои браншове като заведенията за развлечения и хранене манипулирането на фискалните системи продължава. Това налага промяна в законодателството, към която ще добавим и по-сериозен данъчен контрол“, каза директорът на „Контрол“ в НАП Васил Панов.     

 • Профилактика на електрозахранването в офис на НАП Монтана на 19 февруари

  Уважаеми клиенти,

  Поради извършване на профилактика на електрозахранването ще бъде затруднено обслужването на клиенти в офис на НАП Монтана на 19.02.2018 г. /понеделник/ между 09:00 и 16:00 часа.

  Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

 • ТД на НАП Варна обявява търг с тайно наддаване на акцизни стоки

   Търг с тайно наддаване № 1/2018 г. за възлагане преработка на отнети и изоставени в полза на държавата по ЗАДС акцизни стоки – алкохол и алкохолни напитки, обявява ТД на НАП Варна.

  Акцизните стоки, които ще се възлагат за преработка, се съхраняват в бидони в склад, находящ се в Разград. Огледимогат да бъдатизвършвани от 28.02.2018 г. до 02.03.2018 г. (включително) от 09.30ч. до 16.00ч.

   

Предлагам разработване на европейски проекти от много добре квалифициран екип. Екипът се състои от мен като отговорно лице по изготвянето на проекта плюс магистър по икономика на промишлеността и магистър по право. Всички имаме необходимия опит в разработването на проекти, бизнес-планове и други документи, свързани с финансирането дейностите на фирмите.

Ориентировъчни цени на  консултантските услуги за разработка на европейски проект:

Посочените цени са калкулирани на базата на цената на няколко консултантски фирми след проведено проучване на общодостъпна информация на пазара.


- Изработване на проектно предложение и комплектоване на документацията – средно от 2500 до 3000 лв. Цената зависи от сложността на проекта. При спечелване на субсидия, при повечето консултанти допълнително се договаря допълнителен процент от проекта или гранта.

- Преглеждане, предварително становище и коригиране на вече изготвено от кандидата проектно предложение за еврофинансиране – средно от 800 до около 1000.00 лв.

- Изработване на икономически обосновки и бизнес планове - средно от 8 000 лв - 10 000.00 лв. (по договаряне в зависимост от сложността). Обикновено е около 2-3 % от безвъзмездно полученото финансиране.

Консултантски услуги на час:

Изработване на пакет от документи за тръжни процедури - средно от 50.00 лв до 70лв. /включително и по Закона за обществените поръчки./
Управление на проект – средно (до) около 50.00 лв.
Мониторинг и оценка на изпълнението на проекти – средно (до) около 30.00 лв

Най-актуалните новини във връзка с фондовете на Европейския съюз може да прочетете тук.

Промоции за земеделски производители, кандидатстващи по програмата за развитие на селските райни и хора с увреждания.

Цените за земеделски производители са:

1. За изготвяне на проект - 500 лв, които се заплащат преди започване работа по проекта.

2. За входиране на проекта в съответните администрации - 400 лв.

Цените за хора с увреждания, кандидатстващи по проекти чрез Агенцията за хората с увреждания са:

1. За изготвяне на проект - 250 лв.

2. При получено финансиране - 2,60 % от финансирането, но не по-малко от 350 лв.


Някои осъществени проекти:

- Подготовка на документацията по отпуснати 4 броя кредити на различни дружества по инициатива "Джереми".

- Изработка на 2 броя проекти по мярка 112 - Млад фермер.

- Участие в подготовката на документация и консултация относно мярка "Технологична модернизация на малки и средни предприятия"

Посетители

В момента има 27  гости и няма потребители и в сайта